При сходженні на Говерлу загинула туристка: двох, хто вижив, врятував телефонний дзвінок (фото, відео)

У Карпатах на синьому маршруті при сходженні на Говерлу троє людей зсунулися в обрив. Загинула 57-річна жінка, а 32-річна жінка і 34-річний чоловік травмувалися. Після падіння травмована жінка змогла зателефонувати рятувальникам і повідомити про те, що сталося. Усі туристи – мешканці міста Южне Одеської області. Прикарпатські поліцейські розслідують смерть жінки на Говерлі.

"15 січня об 11:15 при сходженні на г. Говерла, Надвірнянського району, загинула 1 особа та 2 отримали травми різних ступенів тяжкості. Станом на 13:30 туриста з травмою ноги рятувальники спускали з гори, водночас рятувальники прямували ще до однієї травмованої особи", - повідомили у пресслужбі ДСНС.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт залучено 28 людей та 5 одиниць техніки.

Повідомлення від рятувальників про надзвичайну подію надійшло поліцейським о 13:40.

"Хід проведення пошуково-рятувальних робіт було ускладнено складними погодними умовами та сильним поривчастим вітром. О 14:40 рятувальники доправили потерпілого чоловіка до бази Заросляк і передали медикам, а о 15:50 - транспортували потерпілу жінку. Тіло загиблої оглянули працівники поліції - слідів насильницької смерті не виявлено", - повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Наразі поліцейські кваліфікують загибель жінки за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з відміткою "нещасний випадок". У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясують всі обставини події для об’єктивного розгляду справи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення