Пропонували «розібрати» на органи: 33-річний львів'янин місяць пробув у комі після ДТП (відео)

 5 канал

У Львові лікарі врятували життя чоловіку, який місяць пролежав у комі і дихав лише з апаратом штучної вентиляції легень.

Один на мільйон. Такі шанси на одужання давали медики 33-річному мешканцю Львівщини, який перебував у комі після ДТП. У нього була тяжка черепно-мозкова травма. Лікарі вже обговорювали з рідними пацієнта можливість трансплантації органів чоловіка після смерті. Але попри всі прогнози, він вижив.

Микола Нікульніков нині впевнено ходить, розмовляє та намагається допомагати дружині. Про тяжку травму нагадує лише шрам на голові.

“Щодня його стан здоров’я покращується. Він згадує предмети. Хто є, що є. Родичів”, – говорить Тетяна Пасічник, дружина Миколи Нікульнікова.

Наприкінці лютого Микола потрапив в автомобільну аварію. Із закритою черепно-мозковою травмою його доправили до Львівської лікарні швидкої допомоги. Чоловік місяць пролежав у комі і дихав лише з апаратом штучної вентиляції легень.

“Нам казали, що надії нема. Що взагалі шансів на життя нема. Стан край тяжкий, критичний, медики казали, що шанс один до мільйону”, – розповідає дружина.

Не вірили в одужання чоловіка і рідні Тетяни та Андрія.

“Медики навіть нам уже запропонували підписати документи для трансплантації органів. Так як він був здоровий чоловік і ці органи можуть стати комусь у пригоді”, – розповідає жінка.

Наперекір прогнозам Микола почав видужувати. Завдячує цьому передусім нейрохірургу Андрію Токарському. Каже, він єдиний, хто вірив, що Микола встане. На згадку тепер має світлину зі своїм рятівником.

“Ми завжди робимо вже до кінця. Допоки ми бачимо, що якийсь мінімальний шанс є. Поки у хворого б’ється серце і має свій тиск, то надія завжди є”, – говорить Андрій Токарський, завідувач відділення нейрохірургії Львівської лікарні швидкої допомоги.

Попереду у Миколи ще одна операція та довготривала реабілітація. Тим часом рідні чоловіка невтомно дякують медику за порятунок.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення