«Прорахували» війну на Донбасі за два роки до початку: у Лукашенка зробили несподівану заяву

У Білорусі спрогнозували війну в Україні за два роки до її початку. Про це в інтерв'ю виданню "СБ. Беларусь сегодня" розповів заступник начальника Генерального штабу збройних сил – начальник головного оперативного управління Павло Муравейко.

За його словами, час їх розроблення плану оборони Білорусі та концепції будівництва та розвитку збройних сил країни до 2030 року, спеціалісти аналізували військово-політичну ситуацію навколо Білорусі та у світі загалом, успіхи й невдачі у збройних конфліктах в Україні, Сирії та інших країнах, основні тенденції розвитку науки.

"Ті події, які відбулися в сусідній Україні, ми спрогнозували й оцінили за два роки до їхнього початку. Оцінивши, звідки може йти загроза, ми намагаємося мінімізувати її на ранній стадії. А це розвідка, радіоелектронна боротьба, інформаційне протиборство, маскування та інші елементи. Ми, немов у шаховій партії, прорахували і змоделювали найактуальніші, складні, можливо, навіть неймовірні ситуації, які можуть виникнути, і визначили способи й форми захисту країни", – зазначив Муравейко.

Він також додав, що головна особливість плану оборони Білорусі полягає у тому, що він спрямований не на класичну оборону в загальному її розумінні, а на запобігання ймовірній агресії та війні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення