Путін, який особисто дав вказівку знищити Маріуполь, взявся бомбити будівлю Міжнародного комітету Червоного Хреста (фото)

Президент РФ Володимир Путін особисто дав вказівку знищити Маріуполь. Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

"Відбулися телефонні переговори Макрона і Путіна (у вівторок, 29 березня, - Ред.), і зокрема говорилось про гуманітарні коридори в Маріуполь. І черговий раз підтвердилась теза, яку я говорю з першого дня оточення Маріуполя. Особиста вказівка Путіна знищувати це місто. Немає іншої причини, чому він це робить. Це відповідь на питання, чому вони стирають (з лиця землі, - Ред.) будинки, які вже зруйновані", - каже Денисенко.

30 березня окупаційні війська РФ обстріляли будівлю Міжнародного комітету Червоного Хреста у Маріуполі. Загарбників не зупинила позначка, яка означає місця, де можуть бути поранені, цивільні чи гуманітарні вантажі. І це при тому, що нещодавно президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петер Маурер був у Москві, де проводив переговори з представниками країни-агресора, зокрема, з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим. Міжнародний комітет Червоного Хреста вирішив відкрити офіс на території країни-агресора в Ростові-на-Дону. Зазначається, що цей офіс буде призначений для українців, які змушені втікати до РФ від російських окупантів. Ці дії Червоного Хреста виглядають як легітимізація агресії.

"Російські окупанти ще раз підтвердили, що вони військові злочинці, які не дотримуються жодних правил та принципів ведення війни. Цього разу вони скоїли військовий злочин проти Міжнародного комітету Червоного Хреста", – повідомила пресслужба полку Національної гвардії "Азов".

Як зазначається, ворог цілеспрямовано авіаційними та артилерійськими обстрілами знищує будівлю із зображенням червоного хреста на білому фоні.

"Це є одним з найбільш зухвалих військових злочинів. Адже такими хрестами позначаються місця, де можуть бути поранені, цивільні чи гуманітарні вантажі", – наголосили в "Азові".

Полк нагадав, що єдиними, хто порушував правила ведення війни, були гітлерівські війська, які також обстрілювали будівлі та транспорт, позначені червоними хрестами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення