Ракетами по весільному шатру: число жертв під час обстрілу весілля в Ємені перевищило 130 осіб

 Корреспондент

Число загиблих в результаті двох авіаударів, нанесених по весільній вечірці на південному заході Ємену, зросла до 131 людини. Серед загиблих багато жінок і дітей, десятки людей постраждали. Раніше повідомлялося про 75 загиблих.

Інцидент стався в понеділок, 28 вересня. За даними ЗМІ, авіаналіт зробила коаліція, очолювана Саудівською Аравією.

Представник уряду Ємену заявив, що авіаудари були нанесені «помилково», їх метою повинні були стати позиції прихильників бунтівного шиїтського руху хоуситів. Влада Саудівської Аравії пізніше заявила про непричетність сил коаліції до завданих авіаударів.

Протистояння між єменською владою і бунтівниками активізувалося в серпні 2014 року. У січні цього року бойове крило хоуситів «Ансар Аллах» захопило столицю країни Сану. Президент Ємену Абд Раббо Мансур Хаді був змушений перебратися спочатку в Аден, а після того, як бунтівники 25 березня увійшли в це місто, він взагалі виїхав з Ємену.

Від 26 березня на його прохання Саудівська Аравія за підтримки ВПС Бахрейну, Катару, Кувейту і Об'єднаних Арабських Еміратів проводить військово-повітряну операцію проти хоуситів. До коаліції також приєдналися Єгипет, Йорданія, Марокко і Судан.

Згідно з даними ООН, за час ескалації конфлікту в Ємені з 26 березня цього року загинули 2355 цивільних осіб і 4862 отримали поранення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення