​Reuters: росіяни скинули в районі падіння Мі-8 в Сирії контейнери з токсичним газом​

 Гордон

На сирійське місто, поруч з яким 1 серпня був збитий російський гелікоптер, в ніч на вівторок були скинуті контейнери з токсичним газом. Представники Сирійської цивільної оборони, які називають себе нейтральною організацією добровольців-рятувальників, стверджують, що бочки з газом були скинуті в ніч на вівторок з вертольота.

Повідомляється про 33 постраждалих. В основному, це жінки і діти.

Співробітники Сирійської цивільної оборони, які побували на місці інциденту, заявили, що, на їхню думку, був застосований хлор, але вони поки не можуть це підтвердити.

1 серпня вертоліт Мі-8 ВПС Росії був збитий в сирійській провінції Ідліб. Всі п'ять осіб, які перебували на борту, загинули. Це найбільша одноразова втрата російського контингенту в Сирії.

У міністерстві оборони РФ стверджували, що вертоліт повертався після завершення гуманітарної місії в Алеппо. На фото очевидців з місця катастрофи, між тим, видно, що на борту було важке озброєння і боєприпаси.

Увечері 1 серпня, за інформацією правозахисників, російські військові літаки завдали потужного удару по селу Марат аль-Насан в провінції Ідліб, де був збитий Мі-8.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення