Резонансне ДТП під Львовом: жертва у реанімації, а винуватців відпустили за кордон (фото, відео)

Іноземець, який вчинив фатальне ДТП 18 лютого неподалік села Грибовичі (на трасі Львів - Рава-Руська), того ж дня вилетів з України. Дружина водія, який сильно постраждав у ДТП і нині знаходиться у надважкому стані, вбачає у діях правоохоронців злиття справи.

«На трасі Львів–Рава Руська, поблизу Грибовичів, водій Audi, рухаючись в напрямку Львова, зробив обгін в недозволеному місці і врізався в автомобіль Hyundai мого чоловіка, тобто вчинив фатальне ДТП. Результат — водію і пасажирам Audi — нічого не сталося, а мій чоловік — в тяжкому стані, перебуває в комі, та поступив в лікарню із переломом кісток основ черепа, ВЧМТ, крововилив в голові, травми органів грудної клітки, закритий перелом лівої ключиці, лівої променевої кістки, відкритий багатоуламковий перелом стегнової кістки та ін. Винуватець ДТП — єврей з Англії. Його звати Gross Shloime (Грос Шломе). Судячи із зухвалості та характеру вчинення ДТП, напевно, прийшла вказівка «не затримувати», щоб не нариватись на міжнародний скандал. Тому слідчі на місці «ставлять» середню важкість тілесних ушкоджень, при якій не затримують. І відпускають тих, хто збив мого чоловіка. Вони тої ж ночі вилітають до Англії», - розповіла у своєму Facebook Іванна Черпак.

Зараз її чоловік у тяжкому стані вже понад 2 тижні. Петро в комі, на штучній вентиляції легень. На п'ятницю, 6 березня, призначена операція на роздробленій стегновій кістці ноги. Згодом, якщо все буде добре, потрібні будуть операції на зламаній ключиці і руці. Ускладнюється це все інсультом — крововилив головного мозку внаслідок черепно-мозкової травми, ліва сторона голови й тіла не реагує.

Кримінальне провадження №12020140240000095 від 18 лютого 2020 року порушено за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України. Іванна Черпак також повідомила, що справа розслідується Жовківським відділенням поліції – слідчий Бігун Б.Б., а процесуальне керівництво здійснює начальник Жовківського відділу Червоноградської місцевої прокуратури Пелешко П.І.

«Як відпустити людей, які вчинили ДТП із тяжкими тілесними ушкодженнями? Як визнати, що кома, ВЧМТ, перелом кісток основ черепа — травма середньої тяжкості? Слідчий навіть не поцікавився про діагноз мого чоловіка при поступленні у лікарню … Зараз чекаємо висновків експертизи транспортних засобів. Але чи вона не буде фальсифікована на користь винуватця? За цей час нічого не робилося, доки я не звернулась до адвоката, який помаленьку старається розворушити справу. А затягування часу — фактично «злиття» справи!», - резюмує дружина постраждалого у ДТП Петра Черпака.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення