Різна ступінь канцерогенності присвоєна всім оточуючим людину предметам - The North American Meat Institute

 BBC

Готові м'ясні продукти - наприклад, шинка або ковбаса - є однією з причин розвитку раку кишечника, повідомляє "Бі-бі-сі" з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

Так, всього 50 грам переробленого м'яса на день (це менше двох скибочок бекону) підвищують ризик розвитку раку на 18%.

До небезпечного ВООЗ віднесла м'ясо, яке було піддано обробці для збільшення терміну зберігання або зміни смаку. Мова йде про копчені, консервовани, солоні продукти.

.Саме додавання різних речовин для консервації м'яса несе в собі ризик для здоров'я.

Тепер перероблене м'ясо в класифікації ВООЗ відноситься до тієї ж - найвищої - категорії канцерогенності, що й, наприклад, алкоголь або плутоній.

"Взагалі для людини ймовірність розвитку раку прямої кишки через вживання м'ясних продуктів досить невелика. Але ризик виникнення онкозахворювань зростає зі збільшенням споживання таких продуктів", - сказав представник ВООЗ, доктор Курт Штрайф (Kurt Straif).

Крім того, фахівці заявляють, що червоне м'ясо в цілому, ймовірно, є канцерогенною і викликає рак кишечника, рак підшлункової залози та рак простати, але точних свідчень цьому немає. Червоне м'ясо віднесено у звіті ВООЗ, підготовленому спільно з Міжнародним агенством з вивчення раку (International Agency for Research on Cancer, IARC), до категорії 2А - "ймовірно канцерогенно для людини".

Разом з тим у ВООЗ відзначили, що м'ясо може бути і корисним для здоров'я.

З висновками Всесвітньої організації охорони здоров'я згодні не всі. Наприклад, Північно-Американський інститут м'яса (The North American Meat Institute), представника якого цитує The Guardian, нагадав, що різна ступінь канцерогенності присвоєна чи не всім оточуючим людини предметів. Так, дослідники IARC, вивчивши склад матеріалу одягу для йоги, знайшли лише одну безпечну речовину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення