Росія обстріляла з літаків узбережжя Одеси, а в області влучила в електропідстанцію і газогін (фото)

У неділю, 8 травня, близько 16:20 Росія випустила по Одесі три ракети. Одну з них збили сили української ППО, дві інші влучили у житловий район і зруйнували зону відпочинку. Зазначається, що ракети випустили з літаків із боку Чорного моря.

Як повідомила начальниця пресцентру Сил оборони та охорони Півдня Наталя Гуменюк, на місці виникла пожежа. Всього вигоріло близько 15 кв. м. Під завалами опинилися близько 300 кв. м. На місці працювали чотири спецмашини та 15 рятувальників. Поранених немає.

Тим часом голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко розповів про низку ракетних ударів по області за добу.

"Підрозділам ППО вдалося збити 4 ракети. Але, на жаль, було попадання в житловий будинок, внаслідок чого було поранено молоду дівчину, - повідомив у відеозверенні Марченко і додав. - У Болградському районі зруйновано підстанцію, через що в шести населених пунктах немає світла. Пошкоджені цивільні об’єкти та об’єкти інфраструктури області".

Як повідомили у Оперативному командуванні "Південь", за добу над Херсонщиною та Одещиною було збито безпілотні розвідники "Орлан-10" та ударний носій ракет "Форпост", відповідно.

"Одещину за добу ворог атакував ракетами 9 разів, переважно із застосуванням авіації. 6 ракет влучно знищено силами протиповітряної оборони. Нанесені удари пошкодили в області електропідстанцію і газогін, зруйнували кілька приватних будинків та пошкодили зони відпочинку. На жаль, є постраждалі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня в Одесі чули кілька потужних вибухів, а напередодні російські окупанти випустили по місту та області 10 ракет.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення