Росія планує наземну операцію в Сирії – Пентагон

 CNN

Спостерігаючи за діями Росії в Сирії можна зробити висновок, що збройні сили країни готуються до проведення наземної операції. Росія перемістила до Сирії наземні види озброєння і війська. Про це повідомив СNN, з посиланням на джерела в Пентагоні.

Зокрема, кілька тижнів тому між містами Хомс і Ідліб була помічена російська артилерія, в тому числі реактивні системи залпового вогню БМ-30 "Смерч". Шість російських артилерійських установок були помічені в головному морському порту Сирії – в Латакії. Співрозмовники CNN відзначили, що немає впевненості в тому, що це остаточні позиції артилерії. Вони також засумнівалися в тому, що наземна операція, якщо почнеться, буде спрямована саме проти позицій ІДІЛ.

Нагадаємо, в середу 30 вересня ВПС Росії завдали першого авіаудару в Сирії. Президент РФ Володимир Путін зазначив, що "підтримка сирійської армії буде здійснюватися з повітря, без участі в наземних операціях". У результаті бомбардування в Сирії загинули щонайменше 30 осіб, у тому числі 12 дітей. У Пентагоні заявили, що цілі, уражені Кремлем в Сирії, не були позиціями бойовиків "Ісламської держави".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення