Росіяни били по Запоріжжю крилатими та керованими авіаційними ракетами з бомбардувальників: нові подробиці обстрілу

Уночі 9 жовтня російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по Запоріжжю. Було випущено близько 16 ракет по цивільній інфраструктурі міста та житлових кварталах. Повітряні Сили ЗС України розповіли подробиці ворожої атаки.

"Починаючи із 00.30 год 9 жовтня, виявлено шість бомбардувальників Ту-22М3, які працювали з аеродрому Рязань, та сім Су-35 – з аеродрому Маринівка, Ростовської області. Удару по Запоріжжю було завдано із тимчасово окупованих територій – з районів Мелітополя та Бердянська. Випущено чотири крилаті ракети Х-22 (із Ту-22М3) та дві керовані авіаційні ракети Х-59 (із Су-35). Крім того, противник завдав ракетного удару зенітними ракетами із ЗРК С-300. Було випущено близько 16 ракет по цивільній інфраструктурі міста та житлових кварталах", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за минулу та поточну добу (станом на 11.30) Повітряні Сили ЗС України на південному напрямку збили російський літак (імовірно Су-25, тип уточнюється), два безпілотні літальні апарати окупантів, один БпЛА-камікадзе "Shahed-136" та одну керовану авіаційну ракету Х-59 (Запоріжжя).

У пресслужбі також уточнили, що засоби протиповітряної оборони, які є на озброєнні Збройних Сил України, спроможні збивати далеко не всі типи ракет, якими ворог б’є по мирних містах. Особливо це стосується ракет Х-22 , ракет комплексів "Іскандер" та С-300.

Також читайте: Атака на Запоріжжя: пошкоджені 70 будинків, десятки людей в лікарнях, у багатоповерхівці зруйновано під'їзд з 1 по 8 поверх (відео)

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення