Росіяни готуються використати українських дітей на окупованій території для параду 9 травня

 Канал 24

На тимчасово окупованій території Запоріжжя окупанти намагаються влаштувати освіту російською мовою. Це – не тільки спроба досягнути ідеологічних результатів. Окупанти розраховують затягнути українських дітей на своє навчання, аби використати їх під час 9 травня.

Мовиться не лише про звіт кремлівському керівництву. У всіх школах Мелітополя окупантам не вдається зібрати дітей на навчання. Тому росіяни вирішили запровадити хоч щось у трьох навчальних закладах.

Туди призначили своїх колаборантів, знайшли своїх педагогів. Жінка, яку призначили "керівницею" місцевої освіти, погрожує батькам мелітопольських дітей. Мовляв, якщо вони не приведуть дітей вчитися, то школярів залишать у тому ж класі на другий рік.

Призначена окупантами "керівниця" намагається заманити вчителів. Мовляв, той педагог, який викладатиме російською мовою російську історію, нібито отримуватиме з 1 квітня заробітну плату.

Запорізька обласна влада пояснила вчителям, що вони мають офіційно канікули до 1 травня. Упродовж цього часу їм на картки нараховують зарплату. Водночас за спроби про щось домовитись з окупантами – кримінальна стаття, за яку можна потрапити у в'язницю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення