Росіяни нищать на сході заводи з хімією, аби труїти українців: з’явилось відео з хмарою азотної кислоти

Військові РФ закріплюються в Сєвєродонецьку, штурмують місто з трьох боків. Як повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, росіяни контролюють 70% Сєвєродонецька. Лисичанськ повністю під українським контролем.

"Усі вільні населені пункти Луганщини постійно знаходяться під обстрілами, евакуація призупинена. Гумвантажі до Сєвєродонецька немає змоги завозити (лікарня має достатню кількість ліків та інших медзасобів, гумштаби мають запаси продуктів - на певний час цього може вистачити)", - зазначив він.

Також Гайдай наголосив, що росіяни намагаються шукати об‘єкти, руйнування яких може спричинити ще більшу катастрофу на Луганщині.

"О 18:55 у вівторок рашисти з літака атакували об’єднання "Азот", внаслідок чого стався викид отруйних речовин (влучили в цистерну з залишками азотної кислоти, - Ред.). Вдень ворог здійснив артилерійський обстріл заводу "Пролетарій" в Лисичанську – зафіксовані пошкодження декількох приміщень", - повідомив Гайдай.

Він додав, що смертельної загрози для населення немає, проте закликав людей не виходити з укриттів, а за можливості підготувати захисні маски для обличчя, пропитані содовим розчином. Адже азотна кислота небезпечна при вдиханні, ковтанні та при попаданні на шкіру та слизові оболонки. При слабких отруєннях з'являються ознаки бронхіту, легкого бронхіоліту, запаморочення, сонливість, а при важких отруєннях - набряк легенів.

У мережі з’явилось відео з хмарою азотної кислоти, яка утворилася після того, як російські військові обстріляли хімічний завод у Сєвєродонецьку.

В Луганській області за добу 31 травня зруйновано близько 30 будинків, найбільші руйнування в Гірському.

"У Гірському росіянами зруйновано щонайменше шість будинків і місцева школа мистецтв, у Врубівці – шість будинків, у Новоіванівці – п’ять, у Сєвєродонецьку – чотири, у Лисичанську – три, у Миколаївці – два", - зазначив Гайдай.

На своїх сторінках у соцмережах голова ОВА оприлюднив фото та відео знищеної російськими військовими інфраструктури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення