Російських військових і техніку у Сирії помітили за сотні кілометрів від бази в Латакії

 Meduza

Російські військовослужбовці і техніка знаходяться поза базою в Латакії и Тартусі в Сирії, повідомили активісти групи Conflict Intelligence Team.

Такого висновоку учасники Conflict Intelligence Team зробили, в числі іншого, на основі фотознимків військовослужбовця сімдесят четвертої окремої мотострілкової бригади (в / ч 21005) Аяса Шалбан-ооловіча Саріг-ооле. За допомогою геолокації було встановлено, що фотографії були зроблені в той момент, коли Аяс їхав зі сходу міста Хама на Захід.

«Ця точка знаходиться більш ніж у 100 кілометрах від авіабазі Хмеймім, важко пояснити перебування Аяса в Хамі з точки зору офіційної позиції російської влади», - повідоміли Conflict Intelligence Team.

Аналіз фотографій, розміщених в Мережі ще одним російським військовослужбовцем - Володиміром Болдирєвим з вісімсот десятої окремої бригади морської піхоті (в / ч 13140, м Севастополь) - дозволяє зробити висновок, что він перебував північніше міста Хама, біля шосе М5, що з'єднує Дамаск и Алеппо.

Conflict Intelligence Team також повідомила про російську артилерію та бронетехніку, помічену за межами баз в Латакії й Тартусі.

Учасники Conflict Intelligence Team при цьому підкреслили, що незаперечних доказів участі російських військових и техніки в наземних операціях в Сирии у них поки що немає.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення