Розстріл інструктора у Полтаві: засуджена на 15 років 19-річна вбивця порізала вени у СІЗО (фото, відео)

28 вересня в Полтаві суд засудив мешканку Дніпра Вероніку Моторину за умисне вбивство інструктора в тирі на 15 років позбавлення волі. У СІЗО дівчина порізала собі руки лезом.

Про це повідомляє "Полтавщина".

На засіданні суду Вероніка попросила прощення у дружини загиблого інструктора і сказала, що ненавидить себе за те, що трапилося. Прокуратура просила 12 років позбавлення волі для дівчини, але суд виніс суворіший вирок, взявши до уваги той факт, що в інструктора Моторина вистрілила 5 разів.

Суд допустив, що навіть якщо перший постріл був випадковим, то інші кулі потрапили в інструктора і характер дій Моторину носив умисний характер.

Після винесення вироку Вероніка Моторина заплакала. Дівчина попрощалася зі своїми трьома сестрами, які прийшли її підтримати, а після її з будівлі суду вивів конвой і посадив у спецтранспорт.

Як стало відомо журналістам, по дорозі в СІЗО Моторина намагалася накласти на себе руки, порізавши руки лезом. Дівчину доставили в лікарню.

Відомо, що дівчина родом із Дніпра. Проживала із бабусею, трьома сестрами та братом. Батько інколи пересилав дітям кошти, але був позбавлений батьківських прав з 2009 року.

У 2019 році Вероніка через інтернет познайомилася із полтавцем Вадимом Мірзаєвим. Надалі у пари склалися романтичні відносини. Хлопець запросив дівчину переїхати до нього жити в Полтаву, Моторіна погодилася. Однак, спільне життя було неспокійним. За матеріалами слідства, Моторіна влаштовувала сцени ревнощів до інших жінок, через що виникали постійні сварки. Через постійну знервованість Моторіна приймала валідол. 6 лютого 2020 року хлопець повідомив дівчині про остаточне розірвання стосунків. Мірзаєв дозволив Моторіній перебувати у його квартирі до ранку наступного дня. Моторіна зібрала речі в рюкзак та покинула квартиру.

"Я прийшла в тир, щоби позбавити себе життя, це було моє єдине бажання тоді. Мій колишній хлопець, Мірзаєв, довів мене до цього бажання. До нього моє життя було нелегким, але я трималася. Його знущання мене просто зламали. Він користувався моїми почуттями й почав дозволяти собі жорстоке поводження зі мною. Я закохалася в хорошого хлопця, як мені тоді здалося, але те, що він робив… Хапав мене за волосся, бив телефоном по голові, хапав за горло і викидав із квартири на вулицю посеред ночі. Навіть змусив спати на підлозі в якості покарання. Він мене не випускав із кімнати й забирав телефон. Принижував і командував, кричав через якісь дрібниці. Я розуміла, що це погано, але не могла наказати своєму серцю", - пояснила Вероніка, що відбувалося напередодні вбивства. Після того, як дівчина вийшла з квартири хлопця, вона відправилася в тир, де і сталося вбивство. Вона розповідає, що планувала накласти на себе руки.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення