Розстріл відомого боксера в Одесі: свідки впізнали стрілка і розповіли про вбивство в лікарні

 СЕГОДНЯ

Сьогодні, 19 квітня, в Малинівському райсуді Одеси допитали трьох свідків у справі про вбивство майстра спорту України з кікбоксингу і тайського боксу Сергія Лащенка. Вони впізнали в звинуваченому Гасанові стрілка. Про це повідомив кореспонденту адвокат потерпілих Юлія Гарілюк.

Один зі свідків надавав свідчення на закритому засіданні, оскільки побоювався за свою безпеку. Співробітники лікарні, в якій сталося вбивство, впізнали в звинуваченому Бабека Дамір-огли Гасанова стрілка. Вони розповіли, як все відбувалося.

За їхніми свідченнями, натовп людей разом з Гасановим забігли в лікарню. Частина з них покинула приміщення, побачивши в одній з черг свого опонента – Сергія Лащенка. Як стверджують свідки, обвинувачений підійшов до боксера і вистрілили в нього в упор, після чого разом із компанією, що залишилася, покинули лікарню через вікно.

Адвокат захисту повідомив суду, що у них також є свідки події.

Крім того, на сьогоднішнє засідання з'явився новий перекладач. Попередній перестав відповідати на дзвінки з боку потерпілих і не з'явився на засідання. У зв'язку з цим почалися пошуки нового перекладача.

За словами адвоката потерпілих, в Одесі виявилося досить багато перекладачів на азербайджанську мову. Але всі вони відмовляються вступати в справу.

"Азербайджанці вважають їх ворогами. Якщо вони погодяться стати перекладачами у справі, то нібито підуть проти Гасанова. Вони бояться. Теперішній перекладач теж боїться. Ми припускаємо, що і попереднього перекладача теж налякали", – розповіли нам представники потерпілих.

Відзначимо, тривалий час справа не могла зрушити з мертвої точки через те, що не могли знайти перекладача обвинуваченому. Це вдалося зробити стороні потерпілих.

Нагадаємо, 25-річний Бабек Дамір-огли Гасанов, підозрюваний у вбивстві титулованого українського боксера Сергія Лащенка, екстрадований в Україну в лютому 2017 року. 6 лютого його помістили в Одеський слідчий ізолятор.

Інтерпол затримав підозрюваного в жовтні 2015 року в Російській Федерації. За словами заступника начальника робочого апарату Українського бюро Інтерполу Євгена Паніотова, Гасанова затримали в той день, коли він прямував до управління міграційної служби у Василеостровському районі Санкт-Петербурга для подачі документів на тимчасове проживання.

Чемпіона Європи і багаторазового чемпіона України з муай-тай, володаря Кубка країни з тайського боксу Сергія Лащенка застрелили в квітні 2015 року на території міської клінічної лікарні № 1. Одна з куль потрапила боксеру в шию.

Напередодні трагедії між Сергієм Лащенко і групою чоловіків в центрі на Дерибасівській стався конфлікт, що супроводжувався стріляниною. Внаслідок цього троє людей отримали поранення. Вони, в тому числі і Лащенко, звернулися за медичною допомогою в лікарню. Там їх наздогнали опоненти, один з яких відкрив стрілянину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення