Щомісячний дохід 3 млн гривень: на Дніпропетровщині викрили дві нарколабораторії (фото, відео)

Дві нарколабораторії з щомісячним доходом в 3 млн грн знешкодили у Кривому Розі. Про це повідомляє Нацполіція.

Щомісяця учасники злочинного угруповання збували понад 2 000 доз амфетаміну. Серед зловмисників – 41-річний організатор та шестеро його спільників. Вони налагодили потужне виробництво метамфетаміну у двох нарколабораторіях у Кривому Розі: одна знаходилась прямо в помешканні одного з учасників, друга – у гаражі.

Між всіма учасниками угруповання були чітко розподілені ролі: координація роботи, контроль за технологічним процесом виготовлення, придбання компонентів та збут психотропів дрібними та оптовими партіями.

За один грам «товару» зловмисники отримували 1 500 грн. Збували мешканцям міста, області та Кропивницького через так звані «закладки», «з рук у руки» та через дилерів.

Потужності лабораторій дозволяли отримувати організаторові понад 3 млн грн прибутку щомісяця – їх він розподіляв між всіма учасниками угруповання в залежності від їхніх обсягів роботи.

Викрили злочинне угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області. З колегами-правоохоронцями вони провели 30 санкціонованих обшуків, за результатами яких вилучили:

готового до продажу метамфетаміну на 600 тис. грн;

лабораторне обладнання, сировину для виготовлення наркотиків;

200 банківських карток, 30 мобільних телефонів, автомобілі зловмисників, зброю та грошей у різній валюті на загальну суму понад 200 тис. грн.

Наразі двом особам повідомлено про підозри за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

По завершенню всіх процесуальних заходів правова оцінка буде надана діям інших учасників угруповання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення