"Серце стискається від сліз матері": життя 22-річної Жанни після розстрілу в Дніпрі висить на волосині

Постраждала під час стрілянини у Дніпрі 22-річна Жанна Шарова прийшла до тями. Їй видалили більше ніж метр перебитого кишківника, попереду в неї ще одна операція. Про це розповів головний лікар лікарні ім. Мечникова у Дніпрі Сергій Риженко.

"Серце стискається від сліз матері, що поруч. Ми привідкриємо ворота страждань молодої дівчини, на яку другу добу чекає Вова, її молодий чоловік, який не уявляє життя інакшим. Її розбиті мрії... Майбутнє її поки що туманне", - йдеться у дописі Сергія Риженка.

Лікар розповів, що дівчина народилася на Харківщині, в селі, займалася спортом, мала загострене почуття чесності та справедливості, мріяла стати офіцером Нацгвардії. З п'ятьох поранених нацгвардійців у найважчому стані залишається саме Жанна. Прямо з калюжі крові, солдатів та її, лікарі швидкої, борючись з больовим шоком, зуміли доправити її до лікарні Мечникова.

"Три кулі прошили тіло Жанни. Найважче поранення у живіт. Розбитий тонкий та товстий кишечник. Професор Олександр Кутовий та завідувач відділення Віталй Пелех провели чотиригодинну надскладну операцію. Видалено більше метра розбитого товстого та тонкого кишечника. На виході куля розвернула хребет у поперековому відділі", - розповів лікар.

Дівчині вже перелито понад чотири літри крові, гемоглобін вже піднявся до 90. Жанна прийшла до свідомості, хоче розмовляти, але трубка заважає.

"Після кишківника на неї чекають наступні життєво важливі операції на хребті. Зараз анестезіологи взяли Жанну на ревізію черевної порожнини та виведення кишечнику назовні. А поки що всі здають кров", - розповів також Сергій Риженко.

Раніше лікар повідомив, що військовим, яких 27 січня на заводі "Південмаш" розстріляв нацгвардієць Артемій Рябчук, перелили 12 літрів крові, стан двох поранених покращився.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення