Ситуація жахлива: відомий журналіст вказав на ознаки опускання "залізної завіси" бойовиками на Донбасі

 Апостроф

Ситуація на окупованій території Донбасу змушує людей покидати свої домівки, через що терористи почали обмежувати свободу переміщення.

Про це розповів відомий журналіст і блогер Денис Казанський.

"Але має ж там хтось залишатися, і ватажки будуть всіляко обмежувати можливості для пересування. Зараз всім жителям намагаються роздати паспорта, які ніде, крім як на російському кордоні, не дійсні, а в інший світ ти з ними не заїдеш. В Україні людям з тієї території стає все складніше оформити документи. Тепер усім, хто живе на окупованій території і працює на державних підприємствах, ще й заборонений виїзд", - зазначив Казанський.

За словами журналіста, навіть самі терористи вважають, що такі рішення надмірно жорсткі.

"Я читав пости в соцмережах так званих "депутатів", які ці рішення ухвалюють. Так вони хапаються за голову і кажуть: "Ну, це взагалі Захарченко переборщив, дзвонять вчителя і збираються звільнятися з шкіл". Звичайно, їм невигідно так. Неможливо людям з цієї території заборонити виїзд, тому що вони їздять за пенсіями, якимись виплатами, до всіх родичі залишилися в Україні на підконтрольній частини. Відповідно, у тебе два виходи: або ти відрізаний від зовнішнього світу і своїх рідних, або ти звільняєшся і якось живеш", - сказав Казанський.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення