Смерть породіллі на Одещині: лікар порадив пити жарознижувальне і не виходити з дому (фото, відео)

30 листопада у пологовому будинку Одеської обласної лікарні померла 29-річна Ганна Седунова. Дівчина була на сьомому місяці вагітності але захворіла на коронавірус. Дитину також врятувати не вдалося. Про це розповів чоловік померлої Олександр.

Чоловік стверджує, що його дружина загинула через недбальство лікарів. Сім'я жила у місті Південний Одеської області.

12 листопада всі вони захворіли на коронавірус. За словами Олександра, Ганна одразу зателефонувала гінекологу, який вів вагітність. Але він їй порадив пити парацетамол і просто не виходити з дому. 22 листопада жінка потрапила у місцеву лікарню, але вже у тяжкому стані, із сатурацією 77-78. Там їй почали давати кисень при ураженні легень у 50%.

За словами чоловіка, там лікували лазолваном як звичайну пневмонію. Після хвору відправили до пологового будинку Одеської обласної лікарні.

Олександр вважає, що дружину навмисно не переводили до пологового будинку і три дні тримали у лікарні, бо хотіли заробити гроші. Адже держава виділяє на хворого на ковід 27 тисяч гривень на добу. Зважаючи на те, що дружина вагітна, сума була подвійною. У результаті жінка потрапила до пологового будинку тоді, коли аналізи перевищували норму в 30 разів. Вона пробула там два дні та потрапила до реанімації. Через два дні Ганна померла від поліорганної недостатності. Дитина загинула від гіпоксії.

Своєю чергою лікарі прокоментували трагедію.

Завідувач пологового будинку Ігор Рязанцев розповів, що жінку було переведено з місцевої лікарні до обласної клінічної 25 листопада. Незважаючи на проведене лікування, стан вагітної погіршувався.

Остаточні висновки будуть робити тільки після отримання висновку патологоанатома та вивчення всієї медичної документації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення