Смітник у квартирі: мешканці багатоповерхівки в Чернігові страждають через сусідку

 СЕГОДНЯ

У Чернігові жителі багатоповерхівки страждають через недбалу сусідку. Жінка набила свою квартиру сміттям, а кілька місяців тому ледь не спалила весь будинок. Тоді евакуювали половину будівлі і склали купу протоколів, але нічого не змінилося.

Сусідка, як розповідає мешканець будинку Юрій Лещенко, зносить в свою квартиру різний мотлох. Жителі під'їзду давно її побоюються.

"Я бачив сам особисто, як вона вночі часто підпалює газети. У неї світла немає, електрики – вона, мабуть, щось підсвічувала, коли там ходила"- пояснює Юрій.

А квартира Олени Денисенко знаходиться прямо над житлом проблемної сусідки.

"Вікна ми не відкриваємо на балконі ніколи. Запах такий стоїть, що просто нестерпно. У мене є восьмирічна дитина, яка на балкон вийти не може. Ми навіть провітрити не можемо"- скаржиться Олена.

Крім того, біля будинку є сім сміттєвих баків. П'ять з них, кажуть мешканці, сусідка просто приватизувала. Жінка зберігає там речі і постійно перев'язує баки мотузкою – це у неї щось на зразок замку.

"Якщо інші люди підходять, заглядають в смітник, вона могла і з ножем кинуться і матом послати" – розповідає Олена.

Розмовляти з жінкою люди намагалися не раз. Але на слова сусідів вона реагує агресивно. Викликали люди і поліцію.

"Поліцейськими було складено кілька протоколів. Це порушення правил благоустрою міста. За нього передбачено покарання у вигляді штрафу від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – розповіла прес-секретар управління Нацполіції в Чернігівській області Наталія Реберг.

Але ще жодного штрафу жінка не оплатила. Крім того, в її будинку немає ні світла, ні води, ні газу – борги за них накопичуються давно. Комунальники шукають родичів жінки або когось, хто зміг би умовити її обстежитися у психіатрів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення