Сплатили 250 євро шахраю: у МВС України замовили фальшивий COVID-сертифікат на ім'я Савіка Шустера (фото)

 УНН

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін заявив, що поліція замовила фальшиві COVID-сертифікати на ім'я Савіка Шустера. Про це Єнін заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", де пообіцяв подарувати копії підроблених документів самому ведучому.

"Я хотів би продемонструвати копії сертифікатів на ім’я Савіка Шустера... Ці сертифікати наша поліція купила в рамках контрольних закупок. Ми замовили сертифікати, сплатили 250 євро одному з вінницьких шахраїв, який діяв спільно з медичними працівниками, і вносив фейкові сертифікати в електронну базу даних уряду", - розповів перший заступник очільника МВС.

Єнін уточнив, що оригінали фальшивих COVID-сертифікатів залучені до речових доказів в кримінального провадження, а люди, які вчинили правопорушення з підробки документів, "були затримані та найближчим часом їм буде повідомлено про підозру".

Нагадаємо, раніше Єнін повідомив, що від початку поточного року в Україні відкрито близько 900 кримінальних проваджень за фактом використання підроблених COVID-сертифікатів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення