Спочатку вдарять морози і заллють дощі: синоптик назвала дату повернення тепла в Україну

Антициклон Quirinius, центр якого розташований над Атлантикою, в п'ятницю, 15 травня, витіснить дощі на більшій частині України, але в північних областях найближчої ночі очікуються заморозки.

Про це повідомляє синоптик Наталія Діденко на своїй Facebook-сторінці.

"15 травня переважатиме суха погода в північних областях, на значній території Сходу України, на крайньому півдні, тобто в Криму, в південних районах Одеської області, в багатьох центральних областях. Однак тотальної влади антициклону завтра не досягти", - прогнозує вона.

За словами синоптика, черговий атмосферний фронт принесе дощі на заході країни (крім Волині та Рівненщини), місцями в центральних областях та на півдні, а ввечері досягне Донбасу.

"Температура повітря завтра знову - головний біль. І прямо, і побічно. Тому що від таких термічних і баричеських стрибків дійсно іноді болить голова", - зауважила Наталія Діденко.

За її прогнозом, найближчої ночі в північних районах Волині, Рівненщині, Житомирщині, Київщині та Чернігівської областей можливі невеликі заморозки на грунті. Температура повітря вночі в цьому регіоні складе +1 ... + 5 градусів, а тепліше буде на півдні та сході - + 9 ... + 13 градусів.

Вдень 15 травня в Україні передбачається + 13 ... + 17 градусів, в областях біля Карпат повітря прогріється до +9 ... + 13 градусів, на півдні - до +15 ... + 22 градусів, а в Криму - до + 25 градусів.

"У Києві завтра - без дощу. Вночі буде дуже холодно, +3 ... + 6 градусів, вдень потеплішає до +15 ... + 16 градусів", - прогнозує синоптик.

Наталія Діденко попередила, що найближчим часом на теплу травневу погоду розраховувати не варто. Відпочити на відкритому повітрі без пуховиків і парасольок вийде тільки на наступні вихідні.

"23-24 травня буде сонячно і нарешті тепло", - обіцяє синоптик.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення