Справа на півтора мільйона доларів: в Києві шахрай "продавав" посади у вищих ешелонах влади

 СЕГОДНЯ

У Києві шахрай видавав себе за позаштатного помічника і близького друга представника вищого керівництва країни і намагався на цьому заробити чималі гроші.

Чоловік таким чином "продавав" керівні посади в правоохоронних і державних органах. Шахрай запевняв своїх клієнтів, що "питання" він вирішує безпосередньо через керівництво Офісу президента України. Кандидатів на посади він розшукував в ділових колах і з допомогою знайомих чиновників.

Як розповіли в прес-службі СБУ, шахрая спіймали на місці злочину. З'ясувалося, що чоловік обіцяв своєму клієнтові посаду директора одного з держпідприємств. За це він просив близько 1,5 млн доларів. Злочинця затримали в центрі Києва після отримання частини авансу – 50 тисяч доларів. Йому вже повідомили про підозру.

За версією слідства, він, видаючи себе за близького товариша вищих посадових осіб держави, а саме: президента, голови Верховної Ради, керівника Офісу президента, першого заступника керівника Офісу президента, Віце-прем’єра – міністра цифрової трансформації та, створюючи враження про серйозність своїх зв’язків і вплив на політичну ситуацію, у тому числі, на вирішення кадрових питань щодо призначення на керівні посади в органи влади, вводив потерпілих в оману та намагався заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах, повідомляє пресс-служба Генпрокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення