Стало відомо, за що в інтернаті для сиріт 2-річну дівчинку прив'язали до стільця (відео)

30 квітня в Центрі соціальної підтримки дітей "Довіра", який знаходиться в Дніпрі, 2-річну дівчинку прив'язали до стільця. Про це стало відомо завдяки чоловікові на ім'я Євген, який прийшов в установу провідати дитину, над якою він оформляє опікунство.

Піднімаючись до неї, він побачив в сусідній групі маленьку дівчинку, прив'язану шарфом до стільця. Чоловік відразу ж запитав вихователя групи, що відбувається. На це йому відповіли, що дівчинка заважала педагогам, і її покарали за погану поведінку.

За словами Євгена, він намагався донести виховательці, що це звірячі методи, і так не можна чинити з дітьми, однак у жінки це не викликало докорів сумління.

Коли чоловік спробував зняти випадок на телефон, педагоги завадили йому це зробити. "Я регулярно чую, як тут всі кричать на дітей, але цей інцидент став останньою краплею. У них навіть не виникає жодних підозр, що вони щось роблять не так, і відчувають себе дуже вальяжно", - розповів Євген.

Чоловік викликав на місце патрульних, а ті в свою чергу - ювенальну превенції.

За кілька днів у ЗМІ потрапила інша інформація: вихователі пояснили цей вчинок педагогічними заходами, пише Інформатор.

«Цю дитину забрали з неблагополучної сім'ї. Дівчинка перебувала в занедбаному стані, і у неї була затримка фізичного розвитку. Вона не могла навіть самостійно їсти. Також у неї порушена координація і ослаблені ніжки», - сказала начальник управління служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровського міської ради Анна Довготько.

Вона каже, що в цей день дитину посадили за стіл до всіх дітей, щоб дівчинка змогла помалювати разом з усіма. Її злегка зафіксували шарфом, щоб вона не впала. При цьому у неї були вільні руки, що дозволило спокійно малювати разом з усіма дітьми.

«У цей момент якраз і прийшов Євген. Цей крок не був застосуванням фізичної сили. Він був з метою убезпечити дитину», - запевняє начальник служби у справах дітей.

В управлінні служби вихователькою задоволені і не будуть застосовувати до неї ніяких штрафних санкцій. Пояснюють, що коли вихователь почала займатися з дівчинкою, то її стан і фізичний розвиток помітно покращився.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення