Столичного екс-прокурора і його заступника можуть посадити на 12 років, якщо не відпустять

 ГПУ

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування і передала до суду справу колишнього прокурора Подільського району Києва і його заступника, яких затримали за підозрою у хабарництві наприкінці минулого року.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

Екс-заступник прокурора підозрюється в тому, що за пособництва колишнього керівника тої самої прокуратури він вимагав та отримав від громадянина $150 тис. неправомірної вигоди.

"Саме в таку суму зазначені особи оцінили свої послуги за непритягнення до кримінальної відповідальності рідного брата заявника та закриття кримінального провадження", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Зазначається, що Генпрокуратура завершила досудове розслідування за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

"Всупереч спробам захисту затягнути досудове розслідування, прокурор у кримінальному провадженні передав обвинувальний акт до суду для розгляду по суті", - розповіли в ГПУ.

Нагадаємо, співробітники ГПУ затримали колишнього прокурора Подільського району Києва і заступника прокурора цього району за підозрою в отриманні 150 тис. доларів хабара в листопаді 2015 року. Повідомлялося, що екс-прокурор Подільського району Сергій Нечипоренко доводиться родичем (зятем) нардепу Сергію Ківалову. Сам Ківалов це заперечує.

Затриманим було визначено заставу у розмірі 3,45 млн гривень

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення