Стрибнула з мосту: студентка, яку шукали понад два тижні у Києві, покінчила з собою

Студентка НМУ імені О.О.Богомольця Муккадас Насирлаева з Туркменістану стрибнула з моста в Києві після того, як у вузі їй відмовилися видати заяву, яка була необхідна для продовження посвідки на проживання в Україні.

Про це повідомив в Facebook адвокат її родини Ровшанбек Розметов, передає “Народна Правда”.

“Як з’ясувалося, деканат по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця вчасно не подав документи Мукаддас в міграційну службу для отримання посвідки на проживання. За тиждень до зникнення Мукаддас Посольство Туркменістану попросив її принести завізовану деканом факультету заяву про сприяння у вирішенні питання з видом на проживання в Україні. Заступник декана по роботі з іноземними студентами НМУ ім. Богомольця Тимохіна Тетяна Олександрівна навіть не прочитавши заяву порвала її і віддала Мукаддас у руки, повідомивши їй, що вона нічого підписувати не буде”, – повідомив адвокат. За словами Розметова, Тимохіна хотіла отримати від Насирлаевой “подяку” за сприяння:

“30.01.2018 р. в той фатальний вечір Мукаддас для вирішення питання з видом на проживання знову була на прийомі у заступника декана Тимохіної Т. А. Після зустрічі з нею Мукаддас чомусь не поїхала додому, телефон відключився. Вона сіла в метро на станції Політехнічний інститут, вийшла на станції Дніпро, пройшлася вздовж набережної до мосту Патона, і стрибнула з мосту”. Незабаром після її зникнення рідні Муккадас звернулися в поліцію, але через три дні вирішили вести пошук своїми силами:

“Завдяки друзям ми самі отримали доступ до видезаписів метро. Самі 15.02.2018 р. вночі знайшли відео на якій станції метро Мукаддас вийшла. Природно вночі і рано вранці не додзвонившись поліцейським, самі почали працювати. Завдяки оперативній роботі заступника начальника Печерського УП Гаврюлюка М. В. встановили в якому напрямку пішла Мукаддас. А потім вже поліція главку р. Києва та Солом’янського УП підключилися і встановили місце трагедії”. Як повідомляла раніше “Народна Правда”, у Львові дівчина стрибнула з моста, але дивом залишилася жива.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення