Стріляли і виштовхали водія з авто: під Києвом озброєні батько-рецидивіст і син викрали BMW (відео)

На Київщині в селі Горенка батько та син викрали авто. На рахунку старшого чоловіка це вже не перший аналогічний злочин, повідомили у Відділі комунікації поліції Київської області.

"10 лютого близько 20:00 в селі Горенка двоє чоловіків вчинили стрілянину та заволоділи автомобілем "BMW", виштовхавши власника із салону. Поліцейські встановили, що того вечора до автомобіля, який був припаркований на узбіччі, підійшли двоє чоловіків. Один із них дістав пістолет та зробив декілька пострілів у повітря, після чого зник на автомобілі Skoda Fabia, а інший чоловік у той час виштовхав потерпілого з власного авто, відібрав ключі, сів в автівку та поїхав у невідомому напрямку", - йдеться у повідомленні.

Зловмисниками виявились 48-річний та 28-річний батько та син, які проживають у Києві. Під час проведення обшуку поліцейські вилучили патрони та речові докази, які в рамках досудового розслідування направлятимуться на експертизу. Також встановлено, що жодних дозволів на зброю стрілець не мав.

Правоохоронці також встановили, що старший чоловік вже мав проблеми із Законом, зокрема за вчинення аналогічних злочинів. Так, 12 січня 2022 року фігурант разом із 41-річним спільником у столиці напали на місцевого жителя та викрали автомобіль. Їх затримали у порядку ст. 208 КПК, однак суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. У лютому ж чоловік наважився на вчинення нового злочину, але вже разом із сином.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення