Суд посадив за ґрати молодика, який за гроші зливав ФСБ Росії таємну інформацію про військові об’єкти

Обвинуваченого у державній зраді жителя Бердичева, який зливав ФСБ Росії інформацію щодо українських військових об’єктів і тим самим завдав шкоду обороноздатності і державній безпеці України, засуджено до 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

"Вироком Бердичівського міськрайонного суду місцевого жителя визнано винним у державній зраді. Винного 22-річного бердичівлянина засуджено до 8 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

При призначені покарання судом враховано щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, молодий вік та інші обставини, які пом’якшують покарання.

"Засуджений через мережу Інтернет налагодив контакт із представником ФСБ Росії та вступив з ним у злочинну змову. Відтак тривалий час - із січня по квітень 2021 року - отримував та виконував завдання, що завдають шкоду обороноздатності і державній безпеці України", - розповіли подробиці у прокуратурі.

Чоловік діяв під конспіративним псевдонімом. Неодноразово фотографував військові об’єкти, територію полігону, будівлі, автотранспорт, розташування камер відеоспостережень, входи і виходи приміщень, у тому числі аварійні і пожежні, гуртожитки, у яких проживають військовослужбовці, а також збирав приватну інформацію про їх сім’ї.

"Усю інформацію, фотографії передавав через інтернет. За кожне завдання отримував на банківську картку відповідну плату. За "сумлінність" його запросили до Росії для проходження спецпідготовки та видали гроші для оформлення закордонного паспорта", - повідомили у пресслужбі.

З часу затримання і дотепер особа перебуває під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення