Судили за п'ятьма статтями: чоловік отримав 15 років в'язниці за вбивство таксиста у Хмельницькому

 СЕГОДНЯ

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним у вбивстві чоловіка і засудив його до 15 років позбавлення волі. Про це повідомили на сайті Нацполіції області.

Відомо, що вбивство сталося ще в липні 2018 року. Після того, як зв'язок із загиблим зник, родичі звернулися в поліцію. Підозрюваним виявився 30-річний житель Хмельницького, з яким загиблий був раніше знайомий.

Як розповіли в поліції, злочин було сплановано. Чоловік спеціально купив пістолет і продумав свої дії.

"Підозрюваний попросив таксиста відвезти його додому в село Волиця. По дорозі пасажир почав погрожувати водієві заздалегідь заготовленим пістолетом і навіть змусив його зателефонувати родичам і попросити, щоб вони перерахували розбійникові кошти. У лісосмузі біля села Малашівці Хмельницького району зловмисник вбив водія двома пострілами в голову і сховав тіло під гілками, а сам на автомобілі загиблого Citroen Berlingo повернувся в місто", – йдеться у повідомленні.

Щоб приховати сліди злочину, телефон потерпілого він викинув по дорозі, а паспорт і документи на автомобіль знищив. Пістолет продав в той же день. Транспортний засіб чоловік планував продати через кредити в декількох банках.

Суд визнав зловмисника винним за п'ятьма статтями ККУ: п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров'я людини, і з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров'я потерпілого), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння паспортом та іншими важливими особистими документами). Чоловікові присудили 15 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення