Так війну не виграємо: волонтер розповів, що буде, якщо ЗСУ підуть в наступ на Донбасі

Відомий волонтер Віталій Дейнега пояснив, що станеться, якщо українські військові підуть в наступ на Донбасі.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Будь-яка людина, яка каже, що ми не беремо Донецьк, тому що не хочемо - вона абсолютно не розуміє, що ми не здатні зараз це зробити. Що це - чисто військове питання. Це питання сил і засобів. І зараз їх у нас в такій кількості, щоб ми могли взяти окуповані території, немає", - зазначив волонтер.

За його словами, українська армія значно сильніша, ніж в 2014 році, якщо почати наступ з тією кількістю сил і засобів, які зараз є, можна отримати наступний Іловайськ.

Дейнега зазначив, що зараз потрібно відновлювати танки, купувати нову колісну техніку, щоб армія могла швидко переміщатися, тренувати її, розвивати власне виробництво, закуповувати високоточну зброю.

Він уточнив, що снайпери часто роблять самі собі патрони, оскільки, якщо на заводі в патрон засипляють на півграма пороху більше - куля або перелетить, або не долетить, а у снайпера - всього лише один постріл.

"Але так ми війну не виграємо. Нам треба відновлювати ВПК, пускати туди інвесторів, реформувати Збройні сили і СБУ. І бажано зробити це раніше, ніж у наших дітей народяться онуки", - підсумував він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення