"Це заклики до вбивства​": Голубовська обурилася закликам медиків не лікувати невакцинованих від COVID-19

Заслужений лікар України, завідувач кафедри інфекційних хвороб, професор Ольга Голубовська емоційно висловилася про заклики самих лікарів не лікувати невакцинованих пацієнтів, які захворіли на коронавірус у "червоній" зоні. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"До якої моральної прірви ми дійшли, якщо лікарі цілком серйозно в телевізорі порушують питання про ненадання медичної допомоги невакцинованим людям. Що це? Безграмотність чи бажання комусь сподобатися?", - пише Голубовська.

Вона нагадала, що згідно з Женевською конвенцією за 1949 рік, навіть поранених та хворих підбирають під час воєн та надають їм медичну допомогу. Такі заяви лікарів з екранів телевізора суперечать здоровому глузду, людяності та гуманізму. Крім того, за такі дії, статтею 139 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність.

"Ви подумали про те, як це читати і слухати тим пацієнтам, які зараз важко хворіють. Від лікарів !!! Не витримує ніякої критики маніпулятивна т.зв. "аргументація" адептів цієї маячні, бо хворіють і вмирають, на жаль, в усьому світі всі - і вакциновані і невакциновані. Тільки останні вмирають частіше, якщо їм понад 50 років. І, у міру зростання вакцинованих осіб, у реанімаціях у нас лежатимуть 98% вакцинованих людей. Як у країнах з високим рівнем вакцинації" , - наголосила лікар. .

За її словами, пацієнтів у тяжкому стані було б менше, якби була правильною з самого початку вакцинальна кампанія.

"Бо залякати людей, не визначити протипоказання, не видавати перехворілим сертифікати, не акцентувати увагу на групах ризику, а перевакцинувати в умовах дефіциту вакцин реконвалесцентів, молодих людей - все це незрозумілий броунівський рух, який не має відношення до очікуваного результату, а саме - зниження захворюваності у групах ризику", - наголосила Голубовська.

Інфекціоністка обурена тим, що різноманітні залякування людей, які ще не вакцинувалися, лише посилять ситуацію необоротно. Вона звернулася до пацієнтів та лікарів з наполегливою порадою запобігати тяжкому лікуванню за допомогою своєчасного лікування на ранній стадії захворювання, це також може врятувати життя.

Також вона закликає людей вакцинуватись. Водночас людям похилого віку при зараженні коронавірусом варто повністю захистити себе від спілкування з людьми, уникати місць скупчень людей і відразу звернутися до лікаря.

"І так, давайте залишатися людьми. Бо ніхто не знає, що буде завтра з кожним із нас. Мені соромно за тих людей, особливо колег, які, прагнучи бути в тренді або з якихось інших причин, опускаються до подібних заяв. Можна розуміти чи не розуміти глибоко проблему, але заклики, по суті, до вбивства, поділ своїх співвітчизників на правильніших і менш правильних - не допустимо у будь-якому випадку", - заявила лікарка.

Нагадаємо, масове входження областей України до "червоної" зони та посилення обмежень для невакцинованих змусили багатьох українців приходити до пунктів масової вакцинації, через що формуються багатокілометрові черги.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення