У Білорусі відбулася бійка на місці поховання жертв НКВС: опубліковано фото і відео

 Апостроф

У ніч на 23 лютого невідомі в масках і з дерев'яними загостреними палицями напали на табір активістів в Куропатах - урочищі на північно-східній околиці Мінська, яке було місцем розстрілів і поховань репресованих органами НКВС у 1937-1940 роках і де зараз ведеться незаконне будівництво.

За словами очевидців, нападників було 15-20 осіб. Вони лаялися, вигукували "Слава Росії!" і "Біла раса!". Невідомі зруйнували намет, зірвали біло-червоно-білі прапори і перекинули бочку з багаттям. Все тривало не більше хвилини. Нападники били активістів, був поранений волонтер Алєсь Кіркевич — його вдарили дерев'яною битою в скроню. Після цього нападники втекли з місця

Перше, що ми відчули, це страх, але він швидко пройшов. Тепер ми розуміємо, що це була заздалегідь спланована і узгоджена з міліцією акція, бо за годину до нападу міліціонер, який спостерігав за табором, пішов", — розповів один з активістів Артем Левченко.

На тепер близько двох десятків захисників залишаються в таборі і обговорюють подальший план дій. На місце події активісти викликали міліцію.

"Якщо вони думали, що таким чином нас злякають, то помилилися. Це тільки обурило нас ще більше", — заявив Левченко

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення