У Чорногорії почався суд над організаторами перевороту, серед обвинувачених – росіяни

 СЕГОДНЯ

Верховний суд в столиці Чорногорії Подгориці в середу, 19 липня, починає судове засідання у справі про пспробу перевороту під час парламентських виборів восени 2016 року. На лаві підсудних – представники опозиції Чорногорії, громадяни Росії та Сербії. Про це повідомляє 112.ua з посиланням на Balkaninsight.

"У середу в Чорногорії почнеться судовий процес, названий "судом століття" – двом лідерам опозиції пред'явлені звинувачення в тероризмі за їхню роль в спробі проросійського державного перевороту", – йдеться в повідомленні.

Обидва лідери опозиції заявили, що вони зіткнулися з політичним переслідуванням. Політиків звинувачують в "злочинній співпраці" з метою вчинення терористичних актів та підриву конституційного ладу. Їм загрожує 15 років позбавлення волі.

У спробі державного перевороту всього звинувачують 14 осіб. Крім лідерів проросійської опозиції Андрія Мандича та Мілана Кнежевича, звинувачуються – водій Мандича, двоє росіян – Едуард Шишмаков і Володимир Попов, і дев'ять громадян Сербії.

Двох громадян Росії, Едуарда Шишмакова і Володимира Попова, судитимуть заочно. Їм пред'явили звинувачення в скоєнні кримінальних злочинів, тероризму та актах проти конституційного ладу Чорногорії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення