У дитини підскочила температура, почала втрачати свідомість: корали зі звичайного акваріума мало не вбили цілу родину

Корали зі звичайного акваріума мало не вбили родину. Виявляється, вони просто не люблять, коли їх турбують.

35-річний Олександр вирішив почистити акваріум і розібратися з коралами-зоантусами. З якоїсь причини вони перестали подобатися сім'ї акваріумістів, тому вирішено було їх зрізати. Однак так просто залишати насиджене місце корали не захотіли – коріння залишилося на камінні. Глава сім'ї вирішив розмочити зоантуси під гарячою водою, щоб потім остаточно знищити їх – і це стало фатальною помилкою.

Під час чищення чоловік відчув, як йому різко стає погано: спочатку заклало носа і він почав чхати, а потім все стало ще серйозніше. У чоловіка підскочила температура до 40 градусів, почали німіти руки та ноги. Тієї ж хвилини проблеми почалися і в дружини: у неї так само заніміли пальці, жінку почало нудити. Під час чищення акваріуму додому невдало зайшла 9-річна донька, у неї з'явилися аналогічні симптоми. В результаті сім'я викликала швидку та у повному складі поїхала до лікарні.

Виявилося, що зоантусів просто не можна дратувати - скривджені тварини виділяють неприємний палитоксин, що викликає сильне отруєння. На щастя, сім'ю вдалося врятувати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення