У Києві вчителька знущалась над учнем з аутизмом: реакція поліції, КМДА та омбудсмена (відео)

У київській школі №58 вчителька інклюзивного класу застосувала силу щодо дитини з особливими освітніми потребами. Інцидент стався у грудні минулого року, проте відеодокази наважилися оприлюднити тільки зараз. Відео того, що сталося, оприлюднив депутат від партії "Слуга народу" Павло Сушко.

На опублікованих кадрах видно як жінка в класі, де навчаються діти з інвалідністю, із жорстокістю хапає, штовхає та б'є хлопчика, зокрема, по руках. Нардеп зазначив, що відео зняв асистент вихователя, який довгий час приховував це, поки "не витримав і не надіслав це відео мамі" хлопця.

Нардеп також повідомив, що керівництво управління освіти Шевченківського району міста Києва замість того, щоб зробити висновки, терміново вжити заходів щодо запобігання подібним випадкам - вирішило почати з асистента, який зняв відео побиття і оприлюднив: "За нашою інформацією, їй загрожують кримінальними справами за те, що не зупинила вчителя".

У КМДА повідомили, що у школі № 58 вже здійснюють перевірку у зв’язку з інцидентом.

Поліція також розпочала перевірку, з’ясовуючи всі деталі. Попередньо ювенальні поліцейські з’ясували, що цей інцидент стався у грудні минулого року, проте тоді до поліції ніхто не звертався. Наразі співробітники поліції проводять перевірку, спілкуються із учасниками події, педколективом та батьками школярів. Після цього події буде надано правову кваліфікацію.

На інциндент також відреагувала омбудсмен Людмила Денісова. "Під час моніторингу соціальних мереж мною виявлено відео, з якого вбачається порушення права учня однієї зі столичних шкіл на гідне ставлення та захист від насильства. Так, на відео зафіксовано факт вчинення фізичного насильства над дитиною з особливими освітніми потребами вчителем інклюзивного класу. Свідками цього також стали інші учні", - написала вона у Telegram-каналі.

Зокрема, вона наголосила, що звернулася до голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації з метою забезпечення невідкладного реагування на цей ганебний факт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення