У Києві відбувся концерт за участю всесвітньо відомих виконавців, присвячений Дню Конституції Польщі (фото)

У Києві за підтримки товариства польсько-українскої дружби "Криниця" ("Krynica") пройшов урочистий концерт, присвячений Дню Конституції Польщі. Про це йдеться на сторінці президента "Криниці" Стефана Велоха.

"5 травня о 13:00 в соборі Святого Олександра відбулася урочиста меса, присвячена Богоматері та Дню Конституції Польщі, в якій взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща Бартош Ціхоцький, голова консульського відділу Посольства Республіки Польща Дорота Дмуховська, інші представники Посольства і Консульства Республіки Польща в Україіні та численні відвідувачі.

Після меси відбувся концерт під назвою "Vivat 3 Maja", в якому всесвітньо відомий тенор Микола Шуляк разом з іншими виконавцями представили твори польських та українських композиторів: пісні Станіслава Монюшка, Адама Асника, Юліуша Словацького, Войцеха Кілара, твори І.С Баха, Маріана Сава та багатьох інших",-йдеться у повідомленні

Нагадаємо, що Конституція Речі Посполитої від 3 травня 1791 (дослівно «урядовий закон» пол. ustawa rządowa) — вважається однією з перших в Європі конституцій в сучасному розумінні, яку ухвалили на Чотирилітньому сеймі в Польщі, що встановлювала устрій Речі Посполитої згідно з ідеями просвітництва; зберігаючи становий устрій, зміцнила виконавчу владу за принципом спадкової монархії; скасувала liberum veto, розширила права міщан, послабила позиції магнатів; скасувала поділ на Корону і Литву. Головними творцями Конституції були король Станіслав Авґуст Понятовський, граф Іґнацій Потоцький, політик і публіцист Гуґо Колонтай.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення