У лікарні на Львівщині через відсутність світла померли двоє пацієнтів на ШВЛ: нові подробиці

У місті Жовква на Львівщині через відсутність електропостачання в реанімації̈ місцевої лікарні за годину померли двоє пацієнтів, які були під'єднані до апаратів штучної вентиляції легень. Трагічні випадки сталися 27 листопада. Як повідомляють правоохоронці, про трагічні випадки вони спершу дізналися із соцмереж, а нині Головне управління Національної поліції у Львівській області вже відкрило за вказаним фактом кримінальну справу.

Зазначається, що того дня, у період між 17:50 і 19:10, у Жовківській районній лікарні не було світла. Саме тоді в реанімаційному відділенні померли двоє місцевих мешканців віком 61 та 66 років, які перебували на ШВЛ. Попередня причина смерті – дихальна недостатність.

Водночас правоохоронці встановили, що в лікарні є два електричних генератори у разі аварійного вимкнення електроенергії. Однак їх чомусь тоді задіяно не було.

За вказаним фактом слідчі Жовківського відділення поліції за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) та ч. 2 ст. 119 (Убивство через необережність) Кримінального кодексу України.

Наголошується, що максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей, – позбавлення волі на термін до восьми років. Досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини події̈.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення