У Луцьку затримали чоловіка, який з ножем напав на поліцейського (фото)

Близько 01:00, начальник Управління патрульної поліції у м. Луцьку – Олександр Вовченко – зі своїм заступником Дмитром Хмаруком службовим авто об’їжджали місто для контроля ситуації на вулицях.

"Ми регулярно перевіряємо роботу наших патрульних поліцейських під час денних та нічних змін", – пояснив Олександр, якого цитує прес-служба Патрульної поліції України.

Увагу працівників патрульної поліції привернула юрба біля готелю на Набережній вулиці. То були діти, які в супроводі дорослих зібрались біля туристичного автобуса, щоб їхати в подорож. Впевнившись, що все гаразд, начальник із заступником повернулись до своєї машини.

Раптом двері службового авто відчинив чоловік із бійцівською собакою, схожою на вівчарку, та скомандував начальнику Управління вийти з машини. Отримавши відмову, громадянин схопив ножа та кинувся на нього.

Тієї ж миті його заступник Дмитро вибіг з авто та попередив, що стрілятиме, якщо нападник не зупиниться. Однак це не подіяло, так само, як і попереджувальний постріл з травматичного пістолета в повітря. Тоді поліцейському довелось двічі вистрелити в громадянина, перш ніж той кинувся тікати. За кілька метрів Олександр наздогнав та затримав втікача.

На місце події викликали підкріплення та швидку. Попередньо, нападник отримав легке ушкодження шиї. Його шпиталізували. Лікарі запевнили, що загрози його життю немає. Неподалік місця події знайшли ножа.

За попередньою інформацією, перш ніж напасти на Олександра Вовченка, чоловік встиг сказати туристам, що в автобусі є вибухівка. Вибухотехніки оглянули транспортний засіб. На щастя, жодної загрози не виявили.

Нині працюють слідчі та працівники відділу внутрішньої безпеки.

Олександр Вовченко

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення