У Львівській області затримали посадових осіб, які незаконно експортували деревину на 30 мільйонів гривень

 УНН

У Львівській області правоохоронці затримали посадових осіб Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, які незаконно експортували деревину на загальну суму 30 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Так, схему незаконного експорту деревини організували працівник Державної фітокарантінной служби, колишній працівник Галицької районної адміністрації, банківські працівники, адвокат, три керівника приватних підприємств і три жителя Волинської області.

Злочинці відкрили шість фіктивних фірм і на підставі зроблених фіктивних первинних документів про походження лісоматеріалів, ними отримано понад 200 сертифікатів. Далі чиновники легалізували понад 12 000 кубів незаконно зрізаного і викраденого лісу різних порід (еквівалентно 200 вагонів деревини) загальною вартістю 30 млн грн. Надалі деревину експортували в країни Євросоюзу, зокрема в Польщу, Голландію, Італію, Чехію і Латвію.

Для заниження митної вартості викраденого і експортованого лісу, зловмисниками було укладено зовнішньоекономічні контракти з 5-ю офшорними компаніями, які зареєстровані в Панамі, Британських Віргінських островах і Республіці Беліз.

Правоохоронці провели понад тридцять санкціонованих обшуків та вилучили печатки фіктивних фірм-експортерів, залучених в схемі, печатки підприємств Республіки Польща, на адресу яких експортувався ліс, понад 40 платіжних банківських карток, за якими отримувалася готівка від продажу лісу, документи по замитнення лісу в митних органах , інші речові докази, які мають істотне значення у справі.

Так, керівнику підрозділу Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства сьогодні ж повідомили про підозру за ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України, і ще двом керівникам фіктивних підприємств по ст.205, 212, ч.1 та ч.4 ст.358 КК.

Зараз Галицький районний суд Львова вибирає запобіжний захід у вигляді арешту чиновнику обласного управління лісового та мисливського господарства та керівнику фіктивного підприємства, задіяного в злочинній схемі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення