У МОЗі заявили, що Зайцева на момент скоєння ДТП була в стані наркотичного сп'яніння

Олена Зайцева, яка була за кермом авто, що наїхало на натовп людей на пішохідному переході в Харкові, на час ДТП була в стані наркотичного сп’яніння. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

"Це підтвердив Центр психічного здоров‘я та моніторингу наркотиків і алкоголю Міністерство охорони здоров'я України. Суд долучив висновок Центру до матеріалів справи.

Центр МОЗ України підготував такий висновок на звернення адвоката постраждалих. За місяці розгляду справи в суді так і не вдалося отримати вичерпної відповіді на запитання - чи вживала Зайцева наркотики, коли сіла за кермо і сталася аварія.

Лікар-нарколог, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів та керувала відбором необхідних біологічних зразків, зникла. Лікар-лаборант, який аналізував біологічні зразки, в залі суду не зміг надати однозначної відповіді на запитання про наявність наркотиків в організмі Зайцевої.

Втім, висновок Центру психічного здоров‘я та моніторингу наркотиків і алкоголю свідчить: Зайцева станом на 18.10.2017 року перебувала в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин. У всіх суперечливих випадках відповідно до Інструкції, затвердженої спільним наказом МВС України та МОЗ України необхідно звертатися до Центру.

Сподіваюся, всі обставини ДТП будуть взяті до уваги та суд зробить справедливі висновки",-написала Супрун

Нагадаємо, що Олена Зайцева була за кермом автомобіля Lexus, який збив 11 людей у Харкові увечері 18 жовтня

Олені Зайцевій 20 років (1997 рік народження). ДТП у Харкові сталася через порушення правил дорожнього руху. Зокрема, водій Lexus рухалася на заборонний сигнал світлофора. На високій швидкості автомобіль зіткнувся з Volkswagen Touareg, внаслідок чого Lexus вилетів на тротуар біля пішохідного переходу, де було багато людей.

Олена Зайцева є прийомною дочкою харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ "Група – Тайфун". Василь Зайцев – також голова правління і генеральний директор ПрАТ "ВТП" Укренергочормет", яке працює на ринку енерготехнологій. У 2012 році Зайцев удостоївся Державної премії в галузі науки і техніки. Lexus, який влетів у натовп людей, записаний саме на Василя Зайцева.

Зведеним братом Олени Зайцевої є люстрований заступник прокурора Черкаської області Дмитро Зайцев.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення