У Росії чоловіку дали два роки суворого режиму за пісню, виконану в підвалі перед глядачами

 MediaZona

Суд в Костромі засудив до двох років колонії місцевого жителя, який виступив у підвалі багатоквартирного будинку з піснею, текст якої містив «заклики до насильницьких дій», повідомляється на сайті регіональної прокуратури. Про це повідомляє Медіа Зона

За даними відомства, 21 березня минулого року 30-річний засуджений, перебуваючи в підвальному приміщенні багатоквартирного будинку, звернувся до аудиторії на 15-20 осіб «із закликами до здійснення екстремістської діяльності».

Як повідомляє прокуратура, костромич зробив це шляхом «виконання музичного твору», текст якого містив «заклик до насильницьких дій». Суд визнав костромича винним за статтею 280 КК (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності) і дав йому два роки колонії суворого режиму. Крім цього, своїм рішенням суд на три роки заборонив чоловікові публічно виступати «в ЗМІ, в тому числі в мережі інтернет та на публічно-масових заходах», а також розміщувати будь-яку інформацію в соціальних мережах.

Раніше засуджений вже притягувався до відповідальності за статтею 282 КК (збудження ненависті або ворожнечі) за розміщення в інтернеті екстремістських матеріалів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення