У селі в російській Карелії не змогли нікого мобілізувати, бо чоловіки заховались у лісах

У Росії в одному з сіл Карелії не змогли нікого мобілізувати, бо чоловіки просто пішли у ліси... за журавлиною. Про випадок розповідає російський телеграм-канал Baza.

Повідомляється, що наприкінці вересня у карельському селі Шелтозеро почали обходити будинки та роздавати повістки. Щоб нікого не проґавити, місцева адміністрація навіть почала обдзвонювати призовників і сповіщати їх через соцмережі, вимагаючи з'явитися на мобілізацію. Однак у результаті на неї ніхто не прийшов — виявилося, що чоловіки натомість вирушили до лісів.

Адміністрація Шелтозера формально пов'язує такий казус із сезоном збирання журавлини. Чиновники стверджують, що саме в цей час жителі йдуть за ягодами у занедбані села та мисливські будиночки десь у лісах. При цьому адміністрація не знає, де саме зараз перебувають чоловіки.

Карельські активісти зазначають, що вивчати лісову красу також пішла частина призовників із села Рибрека і там вдалося мобілізувати лише кілька людей. До речі, обидва ці поселення об'єднує те, що в них століттями живуть вепси — корінний фінно-угорський народ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення