У шоці навіть поліцейські: у Нікополі 15-річна дівчинка втекла від матері-п'яниці, яка тримала її за рабиню і знущалась

Тернопільські поліцейські допомогли колегам з Нікополя розшукати 15-річну дівчинку, котра втекла від матері-п’янички, аби вирватися з рабства. У неї ще є молодша на 4 роки сестра та старша, яка вже повнолітня. Про історію 15-річної дівчинки, яка вразила навіть найдосвідченіших правоохоронців, розповіли у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.

15-річна жителька селища Приміське 22 червня пішла з дому ще рано-вранці і не повернулася. Про зникнення дочки телефоном повідомила її мати. Поліцейські з’ясували, що дитина на залізничному вокзалі придбала квиток до Тернополя і разом з собакою подалася туди.

Тернопільські правоохоронці вже наступного дня близько десятої години ранку очікували на прибуття потяга із Запоріжжя. Зі слів начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петра Тиховича, дитина дійсно перебувала у вагоні разом із собакою.

"Історія 15-річної дівчинки вразила навіть найдосвідченіших поліцейських. Дитина розповіла, що втекла не з дому, а з рабства, у яке перетворила її життя рідна мати. У 15 років вона прибирала, прала, готувала, опікувалася молодшою на чотири роки сестрою. У той час, як мати безпробудно пиячила і морила їх голодом", - розповів Тихович.

Поліцейські помістили дівчинку до тимчасового притулку, а її собаку, якого вона називала найкращим другом, - віддали під опіку кінологам, пообіцявши, що обов’язково повернуть.

Добу 15-річна нікопольчанка провела у Тернополі, поки за нею не приїхали ювенальні поліцейські з Дніпропетровщини.

"Дитина розумна, добра, комунікабельна, проте категорично не хотіла повертатися додому. Каже, там вона - за рабиню. Свою втечу вона планувала: аби мати гроші на квиток – ходила по сусідах підробляла, і то в час, коли матері або вдома не було, або вона нетвереза спала. Єдина можливість вільно вийти з подвір’я, аби не накликати на себе гнів, прогулянки з собакою. Близько шостої години ранку 22 червня дитина пішла начебто вигуляти свого чотирилапого друга, і одразу кинулася шукати можливість поїхати з міста. Близько тринадцятої години дівчинка сіла в поїзд до Тернополя", - розповів заступник начальника сектору ювенальної превенції Нікопольського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області Євген Тарасов.

Мати зателефонувала до поліції і повідомила про зникнення дочки лише ввечері, проте правоохоронці впевнені: не через те, що хвилювалася, а тому, що не було кому обід та вечерю приготувати.

Вже дорогою до Нікополя дитина найбільше раділа, що їй повернули собаку, а ще запевнила, що поліцейські, з якими вона спілкувалася, це найдобріші люди, яких вона зустрічала за своє життя. Тривожилася через єдине – аби її не повернули матері.

"Ми дізналися, що в дівчини є старша повнолітня сестра, сконтактували з нею і домовилися, що вона на деякий час забере її до себе, – каже Тарасов. – Родиною уже займаємося не тільки ми, а й соціальні служби, адже там підростає ще одна неповнолітня дівчинка. Раніше інформації про умови проживання цих дітей та про ставлення матері до них до нас не надходило".
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення