У США підписаний контракт на $1 млрд на створення ракетних двигунів для польоту на Марс

 ТАСС

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) уклало угоду з компанією Aerojet Rocketdine на створення двигунів для нової важкої ракети-носія SLS, яка буде використана для відправки пілотованого корабля Orion на Марс.

Як повідомило в понеділок NASA, сума контракту, розрахованого до вересня 2024, становить $1,6 млрд

"SLS буде використовувати чотири двигуни RS-25 для відправки корабля Orion c екіпажем у дальній космос, в тому числі на астероїд, який буде переведений на орбіту навколо Місяця, і в кінцевому підсумку на Марс", - відзначило NASA.

За його словами, з метою економії коштів перші чотири старту SLS здійснить з уже готовими двигунами, які використовувалися на шаттлах, однак для наступних пусків компанія Aerojet Rocketdine їх модернізує і підвищить їх потужність.

За замовленням NASA розробку нової важкої ракети протягом вже декількох років веде компанія Boeing. Вона буде сконструйована в різних модифікаціях і зможе виводити на орбіту вантажі масою від 70 до 130 тонн. За розрахунками фахівців, один її запуск буде коштувати близько $ 500 млн - в півтора рази менше, ніж свого часу коштувала кожна місія шатлів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення