У свої 18 років наніс жертві пограбування 69 ножових поранень: оголосили вирок душогубу, який вбив чоловіка

21-річному студенту аграрного ліцею К., обвинуваченому в умисному вбивстві та розбійному нападі біля Миколаївської міської ради, постановили вирок. Подробиці розповіли у пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва.

Судовий розгляд обвинувального акту здійснювався судом з трьох присяжних, судді Сергія Медюка, під головуванням судді Оксани Мамаєвої.

"Судом встановлено, що 28 жовтня 2019 року в нічний час доби громадянин К. разом із своїм товаришем, матеріали щодо якого виділені в окреме провадження, перебували поблизу будівлі Миколаївської міської Ради з метою вчинення розбійного нападу на випадкового перехожого. Побачивши перехожого, який перебував у стані сп’яніння та переконавшись у цьому, товариш обвинуваченого К. обхопив його ззаду, затуливши рот та схопивши за шию, водночас чоловік почав пручатись та намагатись звільнитись. Тоді обвинувачений К., з метою подолання його опору, наніс йому кілька ударів заздалегідь заготовленим ножем", - йдеться у повідомленні.

У подальшому К. наніс чоловіку, який впав на землю, кілька ударів ногою в область голови. Після чого вони перенесли чоловіка в кущі неподалік, де обвинувачений К. спричинив йому ще кілька ножових поранень та обшукав, заволодівши двома телефонами, банківською карткою та брелоком.

Під час судово-медичного дослідження тіла загиблого чоловіка виявлено, що йому було нанесено 69 ножово-різаних поранень. Обвинуваченому К. на момент вчинення кримінальних правопорушень було 18 років.

За результатами розгляду, суд дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого, що підтверджується його власними показами, висновками експертиз, іншими дослідженими під час судового слідства письмовими доказами.

"За результатами розгляду, суд ухвалив визнати громадянина К. винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.6 ч.2 ст. 115, ч.4 ст.187 КК України, та призначити йому покарання, за сукупністю вчинених злочинів, у виді 14 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна", - зазначили у пресслужбі суду.

Окрім цього, суд ухвалив стягнути з останнього на користь держави процесуальні витрати на проведення відповідних експертиз у кримінальному провадженні на суму 112 760,28 гривень та стягнути на користь потерпілого в рахунок відшкодування матеріальної шкоди 16 000 гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення