У Тернополі директор училища, який ставив дітей на коліна, поновився на посаді та відсудив компенсацію

 ТСН

Апеляційний суд вирішив, що педагога було звільнено не за тією статтею. Екс-директор Тернопільського училища ресторанного сервісу та торгівлі Андрій Каплун, відомий скандальним методом виховання дітей, поновився на посаді та відсудив майже 100 тисяч грн за вимушені прогули. Як повідомляє видання "20 хвилин", про таке рішення Апеляційного суду стало відомо 2 вересня. Апеляційний скасував рішення суду першої інстанції аргументувавши тим, що педагога звільнили не за тією статтею. У поясненні суду йдеться, що причиною звільнення вказали статтю кодексу законів про працю "за порушення законодавства", а мали б звільнити за статтею "аморальний вчинок".

Також у суді наголосили, що представники Міносвіти не відвідували засідань, а в матеріалах справи є листи батьків, які не проти, аби їхніх дітей виховували подібними методами. Заступник начальника управління освіти Тернопільської обладміністрації Ганна Зварич розповіла виданню, що їхній представник був на всіх засіданнях, крім останнього.

Проте, управління виступає у справі лише третьою стороною, оскільки позивався Каплун до Міносвіти. Управління освіти вже надіслало листи в Міносвіти з копіями рішення суду та зі зверненням щодо необхідності подання касаційної скарги на рішення Апеляційного суду. Крім того, надіслали ще один лист, у якому зазначили, що контракт у Міносвіти з Каплуном закінчився 1 вересня і щоб вони не забули розірвати його. Нагадаємо, директора училища звільнили на початку лютого поточного року - напередодні звільнення кадрова комісія Міністерства освіти визнала його методи виховання непедагогічними і розірвала з ним контракт.

Керівник із 20-річним стажем Андрій Каплун привселюдно ганьбив п'ятнадцятирічних учнів, примушуючи їх просити вибачення на колінах. У такий спосіб доктор педагогічних наук боровся із курінням. Поліція відкривала стосовно директора училища кримінальне провадження за статтею "Катування", санкції якої передбачають термін ув'язнення до п'яти років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення