У запорізькому гаражі клепали двигуни для військових вертольотів Мі-8 та Мі-24

 Depo

Підпільна запорізька фірма забезпечувала армію авіадвигунами, що ремонтувала в гаражі

Групу ділків, які організували нелегальний ремонт цивільних та військових авіаційних двигунів і видавали на них підроблені сертифікати якості відомого запорізького авіапідприємства, викрила Служба безпеки України спільно з поліцією. Як повідомили порталу у прес-службі СБУ, авіамайстерня розміщувалася у гаражі. Клієнтів шукали посередники, які переконували, що ремонт двигунів відбуватиметься на заводі. Проте, на заводі лише викрадали комплектуючі, необхідні для ремонту.

У СБУ зазначають, що у "майстрів" не було відповідної кваліфікації та ліцензії на проведення ремонтних робіт авіаційної техніки. Тим самим створювалося реальне підґрунтя для авіакатастроф, що могло стати підставами для компрометації запорізьких підприємств-розробників та виробників авіаційної техніки, а також завдати шкоди державним інтересам України.

Під час обшуків у помешканнях та гаражі зловмисників співробітники СБУ вилучили відремонтований двигун, який встановлюється на військових гвинтокрилах Мі-8 та Мі-24, чимало агрегатів та комплектуючих, викрадених з авіапідприємства, печатки комерційних структур з ознаками фіктивності, бланки, формуляри до авіаційної техніки, підроблені сертифікати якості, а також приладдя для виготовлення підроблених номерів авіаційних двигунів. Також правоохоронці вилучили у ділків авіакомплектуючі загальною вартістю понад чотири мільйони гривень.

Поки СБУ відкрила кримінальне провадження за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення