Удар по Хмельниччині: повалені дахи, стелі, вибиті вікна, двері у сотнях будинків (відео моментів прильотів)

На Хмельниччині унаслідок атаки дронами-камікадзе є приліт по критичній інфраструктурі. Об'єкт знаходиться за межами населених пунктів. Про це повідомили у Хмельницькій ОВА.

У Міненерго зазначили, що вибуховою хвилею пошкоджено будівлю одного з енергетичних об’єктів на Хмельниччині.

"Енергопостачання та газопостачання в регіоні залишається стабільним, відключень споживачів немає", - йдеться у повідомленні.

Усі чотири дрони, які ЗСУ не змогли збити, завдали удару саме по Хмельницькій області, уточнив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.

Наразі кількість поранених на Хмельниччині унаслідок атаки з боку росіян збільшилась до 11 людей, пошкоджені сотні будинків, навчальні заклади і підприємства. Про це повідомив мер міста Хмельницького Олександр Симчишин в ефірі телемарафону.

"Маємо на зараз вже 11 поранених. Одна людина госпіталізована, але її життю нічого не загрожує. Ступінь поранень інших - це порізи склом, вони лікуватимуться амбулаторно… Ця кількість може збільшуватись, бо кожні півгодини-годину люди звертаються в травмотологічний пункт нашої міської лікарні", - сказав він.

За його словами, суттєво постраждала житлова інфраструктура.

"Мова йде про сотні будинків. Це і багатоповерхові житлові будинки і приватні житлові будинки. Переважно це дахи, стелі, вікна, двері", - пояснив очільник міста.

Також постраждала велика частина навчальних закладів і культурних. Також промислові підприємства, комерційні будівлі. Пошкоджені дахи, стелі, балкони, вікна.

Симчишин повідомив, що якщо мешканці постраждалих будівель самостійно полагодять вибиті вікна чи двері, то надавши відповідні чеки і рахунки, влада частково компенсує ці витрати.

Нагадаємо, що цієї ночі над Україною збито 17 ворожих ударних дронів Shahed-136/131 іранського виробництва. За даними Командування Повітряних сил Збройних сил України, всього було зафіксовано 21 пуск.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення