Українець створює "вбивцю" Google: боротиметься з несправедливістю за інтернет, про який "ми мріяли"

Мешканець Сингапуру і уродженець Ніжина Дмитро Герасименко створює "справедливий" пошуковик Ahrefs, який має "вбити" Google. Про це йдеться у матеріалі "Економічної правди".

Наразі найпопулярнішим пошуковиком, якому віддають перевагу 92,47% користувачів є саме Google. Але, як розповів Дмитро, Google все частіше починає прибирати деякі веб-сайти з результатів пошуку і все більше і більше додає свої сервіси.

"Вони намагаються все будувати навколо себе і не дають трафік іншим", - наголосив Герасименко.

Новий пошуковик має принципово новий підхід. Ahrefs пропонує творцям контенту, які працюють над якістю матеріалу заробляти за свою працю безпосередньо через бізнес-модель "90 на 10", тобто творці отримуватимуть 90% від всього рекламного прибутку пошуковика в залежності від корисності створеного ними контенту.

Зазначається також, що персональну інформацію, яку Google та інші пошукові системи збирають і зберігають, щоб продавати її рекламодавцям і компаніям для досліджень, Ahrefs не планує зберігати.

"Тобто інформація про те, хто ви такий, чим займаєтеся, як звуть вашу собаку, які ваші уподобання в будь-яких сферах життя, у нас не буде зберігатися, і ми не будемо передавати її ніяким третім особам", - наголосив Дмитро Герасименко.

Також Дмитро зауважив, що у дата-центр вже інвестували близько 50 мільйонів доларів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення